admin
Przeglądasz archiwum admin.
Przeglądasz archiwum admin.
Czekolada przestała być tylko rozkoszą podniebienia, stała się również rozkoszą ciała. Coraz więcej salonów SPA oferuje swoim klientkom nietypowy zabieg, jakim jest masaż z zastosowaniem czekolady.
Ten sezon doda trochę ostrości fryzurom włosom, a to za sprawą dodatków jakie będą królować. Kolorowe i wzorzyste opaski, pawie pióra, różnokolorowe kokardy – to najszybszy sposób, aby wyrazić siebie i dodać swojej fryzurze nieco ekstrawagancji.
Penelope Cruz, EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Dostawca: PAP/EPA. Sekretem urody Penelope Cruz jest 12-godzinny sen. Metoda wydaje się zbyt prosta, aby faktycznie zapewniała jej tak wspaniała formę.
Więc masz już ustaloną datę ślubu, wybraną salę oraz inne niezbędne rezerwacje i w tym miejscu pojawia się dylemat – jaką fryzurę ślubną wybrać, aby w tym wielkim Dniu czuć się i wyglądać najpiękniej? Istnieją setki różnych pomysłów na włosy w dniu ślubu i pomożemy Ci wybrać najodpowiedniejszy specjalnie dla Ciebie. Pierwsza rzecz, na którą [...]
Aby osiągnąć wymarzoną długość i objętość włosów, stosuje się różne metody. Najczęściej używa się do tego różnych dodatków, które są doczepiane do naturalnych włosów. Owe dodatki mogą być również wykorzystane do zaciemnienia koloru włosów lub dodania refleksów. Owe dodatki do naturalnych włosów są tworzone z wykorzystaniem prawdziwych lub syntetycznych włosów i są doczepiane do fryzury [...]
Żeń-szeń – bogaty w skrobię, tłuszcze i witaminy korzeń ma działanie odmładzające. Stymuluje odnowę naskórka. Jest cenionym składnikiem kremów regenerujących. źródło: B. Peters, Kosmetyka, Warszawa 2007
Znamiona – powstają przez tworzenie się gniazd komórek znamionowych. źródło: B. Peters, Kosmetyka, Warszawa 2007
Tyrozyna – aminokwas przyspieszający opalanie. źródło: B. Peters, Kosmetyka, Warszawa 2007.
Teleangiektazje – rozszerzone naczynia włosowate, widoczne jako obszary prześwitujących delikatnych, czerwonych siateczek naczyniowych. źródło: B. Peters, Kosmetyka, Warszawa 2007.
Sorbitol – alkohol wielowodorotlenowy. Używany jako środek nawilżający i humektant (wiąże wodę). źródło: B. Peters, Kosmetyka, Warszawa 2007.